Koto

Suomen vanhin japanilainen ravintola (1986) on pyöritellyt susheja jo silloin kun olen itse opetellut ajamaan pyörällä – enkä ole tykännyt raa’asta kalasta yhtään! Pyörällä ajamisen hiffasin melko nopeasti, mutta ystävyyteni sushin kanssa on uusi juttu.

Helsingissä (kuten kaikissa kelvollisissa metropoleissa) voi valita trendikkäistä sushibaareista sen mieluisimman skenemestan, mutta jos haluaa ennenkaikkea syödä ja nauttia siitä, suosittelen Kotoa. Onhan ne muutkin kaupungin sushiveteraanit (Kabuki, Tokyo55) ihan ok, mutta Kotossa on kivoin meininki ja menu!

Misokeitto (4,10 €)
Lempeän rauhallinen keittonen.

Kiku-lajitelma (24 €)
Ilmeisesti hyvää. En saanut maistaa kananmunanigiriä.

Ikuranigiri (6 €), Californiamaki (5,10 €), Inari (5,40 €)
Ikura eli lohenmätinigirit huippuhyviä, joskin melko haasteellisia napostelupaloja. Yksittäisten pallosten noukkiminen tikuilla on hyvää harjoitusta. Californiat ovat kaltaiselleni sushiin totuttelijalle kuin pulla ankoille. Ja makeat tofupaketit sopiva jälkkäriannos.

Wasabi ei taida olla aitoa kamaa, vaan inkivääri-sinappi-tuubista puristettua tahnaa?

Ps. Muista tehdä pöytävaraus. Myös arki-iltoina.

1 responses to “Koto

  1. Sushi vaatii multa edelleen totuttelua ja tää vaikuttaisi oikealta paikalta ottaa puikot kauniiseen käteen.

Jätä kommentti